Mozzarella-courgettetaart

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g tarwebloem
- 4 g gedroogde gist
- 1 mespunt zout
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 75 ml water (lauwwarm)
- 1 courgette
- 250 g mozzarella
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g groene pesto
Keukenspullen
- lage taartvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Meng in een kom de bloem, gist en het zout. Voeg de olie en het lauwwarme water toe en kneed het geheel in ca. 10 min. tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat afgedekt ca. 1 uur rijzen. Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand.
- Snijd de courgette in plakjes van ca. 3 mm dik. Rooster de courgette op een rooster ca. 15 cm onder de hete grill in ca. 8 min. mooi bruin, keer halverwege. Snijd ondertussen de mozzarella met een scherp mes in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.
- Vet de vorm in. Kneed het deeg nogmaals goed door. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap ca. 2 cm groter dan de vorm. Bekleed de vorm hiermee en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven de bodem ca. 15 min.
- Neem de bodem uit de oven (oven aan laten staan) en bestrooi met ¾ van de Parmezaanse kaas. Leg de courgette en mozzarella dakpansgewijs in de vorm. Verdeel de pesto in - dotjes - erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bestrooi royaal met peper en zeezout. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 5 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.300 kcal
- eiwit 50 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 81 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Mozzarella-courgettetaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mozzarella-courgettetaart
- 200 g tarwebloem
- 4 g gedroogde gist
- 1 mespunt zout
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 75 ml water
Meng in een kom de bloem, gist en het zout. Voeg de olie en het lauwwarme water toe en kneed het geheel in ca. 10 min. tot een elastisch deeg.
Vorm het deeg tot een bal en laat afgedekt ca. 1 uur rijzen.
Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand.
- 1 courgette
Snijd de courgette in plakjes van ca. 3 mm dik. Rooster de courgette op een rooster ca. 15 cm onder de grill in ca. 8 min. mooi bruin, keer halverwege.
- 250 g mozzarella
Snijd ondertussen de mozzarella met een scherp mes in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.
- 10 ml olijfolie extra vierge
Vet de vorm in. Kneed het deeg nogmaals goed door.
- 2 g tarwebloem
Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap ca. 2 cm groter dan de vorm.
Bekleed de vorm hiermee en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven de bodem ca. 15 min.
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
Neem de bodem uit de oven (oven aan laten staan) en bestrooi met ¾ van de Parmezaanse kaas.
- 50 g groene pesto
Leg de courgette en mozzarella dakpansgewijs in de vorm. Verdeel de pesto in - dotjes - erover.
Bestrooi met de rest van de kaas en bestrooi royaal met peper en zeezout. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 5 min.