bewaar
'Caprese' hasselback
'Caprese' hasselback
bewaar

'Caprese' hasselback

Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

5 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 porties

4

romatomaten

200 g

mozzarella maxi

2 el

koelverse pestosaus verde

4 tl

cremaceto balsamico

Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

Aan de slag

1

Leg een tomaat op een snijplank en leg 2 eetstokjes (of stelen van houten lepels) langs de 2 lange kanten van de tomaat. Snijd met een scherp mes om de ½ cm een sneetje in de tomaat. De eetstokjes voorkomen dat je de tomaten helemaal kunt doorsnijden. Herhaal met de rest van de tomaten.

2

Halveer de mozzarella in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm, zodat ze precies in de inkepingen van de tomaten passen. Verdeel over de inkepingen. Bestrooi met wat zout. Verdeel met een lepel de pesto over het midden van de hasselback en besprenkel met de cremaceto balsamico.

combinatietipLekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.

variatietipOok lekker warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.