Ca­pre­se has­sel­back

Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

(2) waardeer
italiaans bijgerecht Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker 4 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg een tomaat op een snijplank en leg 2 eetstokjes (of stelen van houten lepels) langs de 2 lange kanten van de tomaat. Snijd met een scherp mes om de ½ cm een sneetje in de tomaat. De eetstokjes voorkomen dat je de tomaten helemaal kunt doorsnijden. Herhaal met de rest van de tomaten.
  2. Halveer de mozzarella in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm, zodat ze precies in de inkepingen van de tomaten passen. Verdeel over de inkepingen. Bestrooi met wat zout. Verdeel met een lepel de pesto over het midden van de hasselback en besprenkel met de cremaceto balsamico.

variatietip:

Ook lekker warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2020

Caprese hasselback

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­pre­se has­sel­back

1
1
  • 1 romatomaat

Leg een tomaat op een snijplank en leg 2 eetstokjes (of stelen van houten lepels) langs de 2 lange kanten van de tomaat.

2
2

Snijd met een scherp mes om de ½ cm een sneetje in de tomaat.

3
3
  • 3 romatomaten

De eetstokjes voorkomen dat je de tomaten helemaal kunt doorsnijden. Herhaal met de rest van de tomaten.

4
4
  • 200 g mozzarella maxi

Halveer de mozzarella in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm, zodat ze precies in de inkepingen van de tomaten passen.

5
5

Verdeel over de inkepingen. Bestrooi met wat zout.

6
6
  • 2 el koelverse pestosaus verde
  • 4 tl cremaceto balsamico

Verdeel met een lepel de pesto over het midden van de hasselback en besprenkel met de cremaceto balsamico.

variatietip:

Ook lekker warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.