bewaar
Plaattaart met pesto
Plaattaart met pesto
bewaar

Plaattaart met pesto

Kaas, salami, courgette, tomaat, ui... En pesto natuurlijk. Gerecht voor het hele gezin!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
487waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

185 g

pesto rosso

100 g

geraspte jong belegen kaas

200 g

flinterdun gesneden salami

1

courgette

1

rode ui

250 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kaas, salami, courgette, tomaat, ui... En pesto natuurlijk. Gerecht voor het hele gezin!

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

2

Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas. Leg de salami erop. Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami. Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. Leg de ui erop en de tomaten met de snijkant naar boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.