bewaar
Plaattaart met zomergroenten
Plaattaart met zomergroenten
bewaar

Plaattaart met zomergroenten

Deze hartige taart lust iedereen wel. Ook de vegetariërs onder ons!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
748waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

2 el

pesto alla Genovese

125 ml

crème fraîche

1

courgette

4

tomaten

1

gele paprika

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • bakplaat (30 x 40 cm), ingevet

Deze hartige taart lust iedereen wel. Ook de vegetariërs onder ons!

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2

Maak op een bakplaat een bodem met opstaande rand door deegplakjes naast elkaar te leggen en de naden goed dicht te drukken. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem in de oven ca. 5 min. voor.

3

Roer de pesto door de crème fraîche en strijk uit over de deegbodem. Snijd de courgette in schuine plakken en de tomaten in plakken. Snijd de paprika in ringen. Verdeel de groenten over de deegbodem en bestrooi met peper, zout en de geraspte kaas. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en serveer warm.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.