Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.
Vegan salade
Vegan salade: met groenten, peulvruchten en noten maak je de heerlijkste veganistische salades. Ga jij voor bietensalade, good old quinoasalade of liever voor een salade met tofu? Wat je ook kiest, vergeet de dressing niet!
Vegan salade recepten
Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram couscous | |
300 ml kokend water | |
70 gram Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
400 gram winterpeen | |
2 rode puntpaprika's | |
2 salade-uitjes | |
15 gram verse krulpeterselie | |
400 gram kikkererwten in blik | |
50 gram rozijnen | |
1 citroen |
Quinoasalade met courgette en amandelen
Dat quinoa goed voor je is, is geen nieuws meer. Deze variant met courgette en amandelen zit bevat vitaminen en goede vetten. Ook heerlijk met avocado.
Quinoa koken en courgette bakken
Kook 140 g driekleurenquinoa met 1 tl gemalen kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking . Voeg de laatste 3 min. 75 g tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen. Snijd ondertussen ½...
00:44
Meer dieetwensen