Vegan salade

Vegan salade: met groenten, peulvruchten en noten maak je de heerlijkste veganistische salades. Ga jij voor bietensalade, good old quinoasalade of liever voor een salade met tofu? Wat je ook kiest, vergeet de dressing niet!

Vegan salade recepten

Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

Ingrediënten

Aantal personen

200 gram couscous

300 ml kokend water

70 gram Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous

4 eetlepel milde olijfolie

400 gram winterpeen

2 rode puntpaprika's

2 salade-uitjes

15 gram verse krulpeterselie

400 gram kikkererwten in blik

50 gram rozijnen

1 citroen

  1. Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.

  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

  3. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

Quinoasalade met courgette en amandelen

Dat quinoa goed voor je is, is geen nieuws meer. Deze variant met courgette en amandelen zit bevat vitaminen en goede vetten. Ook heerlijk met avocado.

Quinoa koken en courgette bakken
Kook 140 g driekleurenquinoa met 1 tl gemalen kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking . Voeg de laatste 3 min. 75 g tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen. Snijd ondertussen ½...

00:44