Vegan salade
Vegan salade

Vegan salade

Vegan salade: met groenten, peulvruchten en noten maak je de heerlijkste veganistische salades. Ga jij voor bietensalade, good old quinoasalade of liever voor een salade met tofu? Wat je ook kiest, vergeet de dressing niet!

Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

300 ml

kokend water

70 g

Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous

4 el

milde olijfolie

400 g

winterpeen

2

rode puntpaprika's

2

salade-uitjes

15 g

verse krulpeterselie

400 g

kikkererwten in blik

50 g

rozijnen

1

citroen

  1. Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.
  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.