Linzensalade met tomaat en blauwe bes
Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven.
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.
Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.
Linzensalade met tomaat en blauwe bes
Instructievideo - 01:46 min.
Linzensalade met tomaat en blauwe bes
Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven.
bijgerecht
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.
Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g snoepgroente tomatenmix
2 tl kristalsuiker
4 el traditionele olijfolie
3 takjes verse oregano
400 g bruine linzen in blik
15 g verse basilicum
150 g blauwe bessen
1 el balsamicoazijn
1 tl dijonmosterd
40 g ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)