Lin­zen­sa­la­de met to­maat en blau­we bes

Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven.

(235)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven. 4 personen
4 235

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.
  2. Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.
  3. Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.

variatietip:

Kun je geen verse oregano vinden? Deze salade is ook lekker met verse tijm.

video

Lin­zen­sa­la­de met to­maat en blau­we bes

receptvideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met tomaat en blauwe bes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met to­maat en blau­we bes

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 1.mp4

Instructievideo

00:03 min.

2
2
  • 500 g snoepgroente tomatenmix
  • 2 tl suiker

Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 2.mp4

Instructievideo

00:20 min.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes oregano

Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 3.mp4

Instructievideo

00:12 min.

4
4
  • 400 g linzen
  • 15 g basilicum

Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 4.mp4

Instructievideo

00:17 min.

5
5
  • 150 g blauwe bessen

Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.

6
6

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 5.mp4

Instructievideo

00:13 min.

7
7
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl dijonmosterd

Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 6.mp4

Instructievideo

00:13 min.

8
8
  • 40 g ongezouten pistachenoten

Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes Stap 7.mp4

Instructievideo

00:17 min.

variatietip:

Kun je geen verse oregano vinden? Deze salade is ook lekker met verse tijm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.