bewaar
Linzensalade met spinazie en Parmezaanse kaas
Linzensalade met spinazie en Parmezaanse kaas
bewaar

Linzensalade met spinazie en Parmezaanse kaas

Laat de spekjes eruit voor een vegetarische salade. Lekker met zelfgemaakte ceasardressing.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

gerookte spekreepjes

400 g

linzen in blik

50 g

Parmezaanse kaas

200 g

gegrilde rode paprika's in pot

50 g

babyspinazie

100 ml

caesar dressing

Laat de spekjes eruit voor een vegetarische salade. Lekker met zelfgemaakte ceasardressing.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes ca. 7 min. uit tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Spoel de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Rasp de Parmezaanse kaas. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de linzen met de spinazie en de paprika en schep de caesardressing erdoor. Bestrooi met de Parmezaanse kaas, de spekjes en flink wat versgemalen zwarte peper.

variatietipLiever geen vlees? Deze salade is net zo lekker zónder spekjes.

algemeenLekker met zelfgemaakte caesar dressing, zoek op de site naar 1194120 voor het recept.