Groe­ne mi­ne­stro­ne met Par­me­zaan­se kaas

Lekker veel groen en perfect voor ieder seizoen.

(2) waardeer
hoofdgerecht Lekker veel groen en perfect voor ieder seizoen. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  2. Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
  3. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 33-36

Groene minestrone met Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne mi­ne­stro­ne met Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 350 g groene asperges

Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.

3
3
  • 1 liter water
  • 350 ml Struik krachtbouillon groente in pot
  • 150 g spaghetti

Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.

4
4
  • ½ citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g babyspinazie

Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor.

5
5

Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.