bewaar
Groene minestrone met Parmezaanse kaas
Groene minestrone met Parmezaanse kaas
bewaar

Groene minestrone met Parmezaanse kaas

Lekker veel groen en perfect voor ieder seizoen.

15 min. bereiden
10 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

courgette

350 g

groene asperges

1 el

milde olijfolie

1 liter

water

350 ml

Struik krachtbouillon groente in pot

150 g

spaghetti

½

citroen

50 g

Parmezaanse kaas

100 g

babyspinazie

Lekker veel groen en perfect voor ieder seizoen.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

2

Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.

3

Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.

tip

combinatietipLekker met meergranenstokbrood.