bewaar
Minestrone tomaten-groentesoep
Minestrone tomaten-groentesoep
bewaar

Minestrone tomaten-groentesoep

Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.

30 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

water

1

groentebouillontablet

100 g

groene kool

100 g

witte bonen in pot

1 teen

knoflook

2

vastkokende aardappelen

150 g

penne

250 g

verse Italiaanse roerbakgroente

100 g

gekookte hamreepjes

800 g

tomatenblokjes

15 g

verse basilicum

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.

Aan de slag

1

Breng in een grote soeppan het water samen met het bouillontablet aan de kook. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de groene kool en snijd de kool in reepjes. Laat de bonen in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Schil en was de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg de knoflook, de aardappelblokjes, de kool, de penne rigate en de groentemix aan de bouillon toe.

2

Breng de soep aan de kook en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de bonen, de hamreepjes en de tomatenblokjes (met het sap) toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas en het basilicum.

tip

combinatietipLekker met ciabatta besmeerd met pesto.