bewaar
Linzensalade
Linzensalade
bewaar

Linzensalade

30 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rode linzen

2

uien

1

kruidnagel

1 stuk

winterwortel

2 teentjes

knoflook

1

laurierblad

15 g

verse peterselie

1 takje

tijm

zout en peper

150 g

baconreepjes

1 theelepel

Dijonmosterd

4 eetlepels

wijnazijn

125 ml

olie

25 g

verse bieslook

Aan de slag

In vergiet linzen wassen. In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen. Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken. Wortel schillen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen. Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper. Vuur laag draaien en linzen ca. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken. Rest van ui en knoflook fijnhakken. In kom mengen met mosterd en azijn. Al roerend olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en kort laten uitdampen. Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen. Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook. Lauwwarm serveren.

tip

algemeenDeze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren.