Linzensalade

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g rode linzen
- 2 uien
- 1 kruidnagel
- 1 stuk winterwortel (ca. 6 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 15 g verse peterselie
- 1 takje tijm
- zout en peper
- 150 g baconreepjes
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 4 eetlepels wijnazijn
- 125 ml olie
- 25 g verse bieslook
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In vergiet linzen wassen. In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen. Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken. Wortel schillen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen. Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper. Vuur laag draaien en linzen ca. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken. Rest van ui en knoflook fijnhakken. In kom mengen met mosterd en azijn. Al roerend olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en kort laten uitdampen. Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen. Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook. Lauwwarm serveren.
Tip:
Deze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 0 g