
Ingrediënten
3 eetlepels
olijfolie extra vierge
1 theelepel
rode-wijnazijn
1 theelepel
mosterd
1 zakje
verse peterselie
1 teentje
knoflook
2 schaaltjes
Bettine larde
1 blik
linzen
250 g
romaatjes
1 zak
krulslamelange
1
rode ui
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar smaak. Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken. Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten. Geitenkaasjes 7-8 min. verwarmen. Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes. Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen. Knoflook uit salade verwijderen. Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen. Peterselie erover strooien.
algemeenDit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.