bewaar
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas
bewaar

Linzensalade met gegratineerde geitenkaas

15 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 theelepel

rode-wijnazijn

1 theelepel

mosterd

1 zakje

verse peterselie

1 teentje

knoflook

2 schaaltjes

Bettine larde

1 blik

linzen

250 g

romaatjes

1 zak

krulslamelange

1

rode ui

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar smaak. Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken. Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten. Geitenkaasjes 7-8 min. verwarmen. Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes. Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen. Knoflook uit salade verwijderen. Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen. Peterselie erover strooien.

algemeenDit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.