bewaar
Gwyneth Paltrows linzensalade
Gwyneth Paltrows linzensalade
bewaar

Gwyneth Paltrows linzensalade

Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.

30 min. bereiden
174waarderingen

Ingrediënten

190 g

gedroogde puy linzen

½

citroen

1 el

dijonmosterd

1 el

grove Zaanse mosterd

2 el

witte wijnazijn

4 el

extra vierge olijfolie

1 mespunt

grof zeezout

1

kleine rode ui

125 g

gele cherrytomaten

10 g

verse platte peterselie

Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.

Aan de slag

1

Breng een grote pan met water aan de kook, kook de linzen op halfhoog vuur in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.

2

Pers een 1/2 citroen uit. Klop in een kleinere kom een mengsel van de beide soorten mosterd, het citroensap, de azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Snipper de ui. Halveer de tomaten en hak de peterselie grof.

3

Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de tomaten, ui en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.

tip

combinatietipBron: (H)eerlijk, Gwyneth Paltrow en Julia Turshen

Gwyneth Paltrows linzensalade

Instructievideo - 03:20 min.