bewaar
Zuurvlees
Zuurvlees
bewaar

Zuurvlees

3 uur 20 min. bereiden
12 uur wachten
196waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

doorregen runderlappen

zout en versgemalen peper

3 dl

witte-wijnazijn

1

laurierblad

2

kruidnagels

2

uien

50 g

boter

½ eetlepel

appelstroop

2 plakken

ontbijtkoek

1 eetlepel

aardappelmeel

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In kom azijn mengen met 3 dl water, laurier en kruidnagels en vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten.

2

Uien pellen en in ringen snijden. Vlees uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en uiringen bruin bakken. Vlees toevoegen en rondom bruin braden. Stroop, ontbijtkoek en helft van marinade aan vlees toevoegen en geheel afgedekt ca. 3 uur laten stoven. Vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door vlees te mengen.) Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree.