Gezonde snacks
Gezonde snacks

Gezonde snacks

Om het beste uit je dag te halen, heb je goede energie nodig. Met een gezond tussendoortje binnen handbereik kom jij de dag wel door!

Kruidige advocadodip met snoepgroenten maken

Kruidige advocadodip met snoepgroenten maken

  1. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn met de guacamolekruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd het blad van de radijs, laat een stukje van de steel zitten. Spoel de radijsjes goed schoon en halveer. Snijd de komkommers en de snoeppaprika’s in de lengte in kwarten. Verwijder eventueel de zaden van de paprika’s.
  3. Serveer de dip met de groenten in een grote schaal.
Hoe maak je gezonde snacks?

Hoe maak je gezonde snacks?

Groenten zijn een goede basis voor gezonde snacks. In reepjes gesneden groenten met een dip als hummus, guacamole of notenpasta doen het altijd goed. Ook bij kinderen! Lastig om de bitterballen te laten staan? Maak als gezonde borrelsnack volkorentortillachips met salsa en vervang de klassieke borrelnoten door crispy kikkererwten uit de oven. Voor de vier-uur-snack-attack: vergeet de gesuikerde mueslireep en maak zelf deze vijgen-gojireep. En check ook onze gezonde snacks voor in de avond voor meer inspiratie. Keuze genoeg en allemaal even lekker!

Kun je gezonde snacks eten als je wil afvallen?

Je kunt met een gerust hart gezonde snacks eten als je wilt afvallen. Zelfs calorierijke snacks als noten zijn geschikt, zolang je kiest voor de ongezouten, liefst ongebrande variant. Let hierbij wel op de portiegrootte. Handige tip: maak in het weekend alvast een grote portie gezonde tussendoortjes voor de hele week, zoals deze vijgen-notenreep. Alternatieve opties voor als je echt weinig tijd hebt: een schaaltje yoghurt met blauwe bessen, een appel met een theelepel pindakaas of een paar olijven.

Kun je gezonde snacks eten als je wil afvallen?