Geroosterde pompoen-linzensalade met venkel & ricotta
De zachte en romige smaak van ricotta en de bite van de pompoenpitten maken het gerecht helemaal af!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 AH Biologisch pompoen
- 1 venkel
- 250 g ricotta
- 500 g romaatjes
- 3 el milde olijfolie
- 40 g pompoenpitten
- 7½ g verse salie
- 1 teen knoflook
- 2 Biologische rode uien
- 400 g linzen in blik
- ½ el balsamicovinaigrette
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon, halveer en snijd elke helft in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd de kwarten elk in 5 parten. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knol in de lengte en snijd in de lengte in dunne parten van een ½ cm.
- Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de pompoen, venkel en tomaatjes met ⅔ van de olie en verdeel rondom de ricotta. Bestrooi met peper en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Snijd de salie en knoflook fijn. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode ui en salie 3 min. op middelhoog vuur. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de linzen en geroosterde groente over borden en breek de ricotta in stukken erover. Besprenkel met de vinaigrette en garneer met de pompoenpitten.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
dieettip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 120 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Geroosterde pompoen-linzensalade met venkel & ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde pompoen-linzensalade met venkel & ricotta
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 AH Biologisch pompoen
Boen de pompoen schoon, halveer en snijd elke helft in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd de kwarten elk in 5 parten.
- 1 venkel
Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knol in de lengte en snijd in de lengte in dunne parten van een ½ cm.
- 250 g ricotta
Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
- 500 g romaatjes
- 2 el milde olijfolie
Meng de pompoen, venkel en tomaatjes met de olie en verdeel rondom de ricotta. Bestrooi met peper en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
- 40 g pompoenpitten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- 7½ g verse salie
- 1 teen knoflook
- 2 Biologische rode uien
Snijd de salie en knoflook fijn. Snijd de rode uien in halve ringen.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode ui en salie 3 min. op middelhoog vuur.
- 400 g linzen in blik
Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
- ½ el balsamicovinaigrette
Verdeel de linzen en geroosterde groente over borden en breek de ricotta in stukken erover. Besprenkel met de vinaigrette en garneer met de pompoenpitten.
dieettip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.