Lin­zen­sa­la­de met ge­roos­ter­de pa­pri­ka & wit­te kaas

Iedereen kan wel een beetje tijd vrij maken voor deze vlugge linzensalade, toch?

(9) waardeer
hoofdgerecht Iedereen kan wel een beetje tijd vrij maken voor deze vlugge linzensalade, toch? 4 personen
5 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verdeel de ui, knoflook, paprika, ¾ van de tijm, tomaatjes en olijven over de ovenschaal. Breek de witte kaas in grove stukken erover, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olie en azijn. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  4. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Neem de groente uit de oven, schep voorzichtig om met de linzen en verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de tijm.

serveertip:

Lekker met rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 26 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 21-22

Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met ge­roos­ter­de pa­pri­ka & wit­te kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 rode paprika's

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

4
4
  • 4 takjes verse tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven

Verdeel de ui, knoflook, paprika, ¾ van de tijm, tomaatjes en olijven over de ovenschaal.

6
6
  • 150 g witte kaas 45+
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Breek de witte kaas in grove stukken erover, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olie en azijn.

7
7

Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 800 g linzen in blik

Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

9
9

Neem de groente uit de oven, schep voorzichtig om met de linzen en verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de tijm.

serveertip:

Lekker met rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.