bewaar
Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas
Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas
bewaar

Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas

Iedereen kan wel een beetje tijd vrij maken voor deze vlugge linzensalade, toch?

15 min. bereiden
30 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

2

rode paprika's

4 takjes

verse tijm

250 g

cherrytomaten

100 g

AH Biologische koelvers Griekse kalamon-olijf

150 g

witte kaas 45+

2 el

milde olijfolie

1 el

balsamicoazijn

800 g

linzen in blik

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Iedereen kan wel een beetje tijd vrij maken voor deze vlugge linzensalade, toch?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Verdeel de ui, knoflook, paprika, ¾ van de tijm, tomaatjes en olijven over de ovenschaal. Breek de witte kaas in grove stukken erover, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olie en azijn. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

4

Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Neem de groente uit de oven, schep voorzichtig om met de linzen en verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de tijm.

serveertipLekker met rucola.