Kip-pa­pri­kastoof met half­vol­ko­ren rijst

Je oude vertrouwde witte rijst, met een verantwoorde twist.

(1) waardeer
hoofdgerecht Je oude vertrouwde witte rijst, met een verantwoorde twist. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Snipper ondertussen de rode uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, kipreepjes en oregano toe en bak 3 min.
  3. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 7 min. op laag vuur stoven.
  4. Halveer de olijven en voeg samen met de spinazie toe. Schep om en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 25-26

Kip-paprikastoof met halfvolkoren rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-pa­pri­kastoof met half­vol­ko­ren rijst

1
1
  • 300 g Lassie halfvolkorenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's

Snipper ondertussen de rode uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

3
3
  • 1½ el milde olijfolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 1 el gedroogde oregano

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, kipreepjes en oregano toe en bak 3 min.

4
4
  • 690 g passata basilico

Voeg de passata toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 7 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
  • 100 g babyspinazie

Halveer de olijven en voeg samen met de spinazie toe. Schep om en laat de spinazie in delen slinken.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.