Griek­se rijst­sa­la­de met kip­spies, dil­le & olij­ven

Er is tzatziki. Er is moussaka. En er is... Griekse rijstsalade!

(3) waardeer
grieks hoofdgerecht Er is tzatziki. Er is moussaka. En er is... Griekse rijstsalade! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne boogjes.
  3. Snijd de dille fijn en meng ⅓ door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesen op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  4. Meng ondertussen het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng samen met de paprika, broccolirijst en olijven door de rijst. Laat 10 min. losjes afgedekt met folie staan om de smaken goed in te laten trekken.
  5. Schep de komkommer en de rest van de dille door de rijstsalade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de salade met de kipspiesen en citroenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Griekse rijstsalade met kipspies, dille & olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se rijst­sa­la­de met kip­spies, dil­le & olij­ven

1
1
  • 300 g Lassie halfvolkorenrijst

Kook de rijst in 8 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes.

3
3
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

4
4
  • ½ komkommer

Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne boogjes.

5
5
  • 10 g verse dille
  • 300 g gekruid kipgehakt

Snijd de dille fijn en meng ⅓ door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesen op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

7
7
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng ondertussen het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

8
8
  • 200 g broccolirijst
  • 100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven

Meng samen met de paprika, broccolirijst en olijven door de rijst. Laat 10 min. losjes afgedekt met folie staan om de smaken goed in te laten trekken.

9
9

Schep de komkommer en de rest van de dille door de rijstsalade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Serveer de salade met de kipspiesen en citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.