Rijk­ge­vul­de pom­poen met lin­zen, pad­den­stoe­len & gra­naat­ap­pel

Een vegetarisch hoofdgerecht met pompoen, linzen en paddenstoelen. Goed trio!

(2) waardeer
hoofdgerecht Een vegetarisch hoofdgerecht met pompoen, linzen en paddenstoelen. Goed trio! 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het kroontje van de pompoen en halveer 'm horizontaal, zodat je 2 helften van gelijke grootte hebt die stabiel kunnen liggen. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant en besprenkel de snijkanten elk met een ½ el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. elke 5 min. of de pompoen gaar is door met een satéprikker in het vruchtvlees te prikken. Gaat deze er gemakkelijk uit, dan is de pompoen gaar.
  3. Kook ondertussen de linzen in water met 1 takje salie (per 2 personen) en eventueel zout in 20 min. beetgaar. Giet af, verwijder de salie en laat uitlekken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Leg de halve granaatappel met de snijkant naar beneden losjes in je hand. Tik boven een kom met een pollepel op de vrucht, zodat de pitjes in de kom vallen.
  5. Snijd de knoflook en de rest van de salieblaadjes fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, salie en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de linzen met de hummus.
  6. Vul de pompoenhelften met het linzenmengsel en verdeel de paddenstoelen en granaatappelpitjes erover.
  7. Leg op elk bord 1 gevulde pompoenhelft en leg de helft van de waterkers eromheen.

Tip:

Je kunt de linzen een dag van tevoren koken. Bewaar op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Vegabox 2018

Rijkgevulde pompoen met linzen, paddenstoelen & granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de pom­poen met lin­zen, pad­den­stoe­len & gra­naat­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 AH Biologisch pompoen

Verwijder het kroontje van de pompoen en halveer 'm horizontaal, zodat je 2 helften van gelijke grootte hebt die stabiel kunnen liggen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant en besprenkel de snijkanten met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven ca. 40 min. in het midden van de oven.

5
5

Controleer na 30 min. elke 5 min. of de pompoen gaar is door met een satéprikker in het vruchtvlees te prikken.

6
6

Gaat deze er gemakkelijk uit, dan is de pompoen gaar.

7
7
  • 100 g biologische groene linzen
  • 1 g verse salie

Kook ondertussen de linzen in water met de salie en eventueel zout in 20 min. beetgaar.

8
8

Giet af, verwijder de salie en laat uitlekken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

9
9
  • ½ granaatappel

Leg de halve granaatappel met de snijkant naar beneden losjes in je hand.

10
10

Tik boven een kom met een pollepel op de vrucht, zodat de pitjes in de kom vallen.

11
11
  • 1 teen knoflook
  • 4 g verse salie

Snijd de knoflook en de rest van de salieblaadjes fijn.

12
12
  • 150 g paddenstoelentrio
  • ½ el milde olijfolie

Scheur de grote paddenstoelen in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, salie en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur.

13
13
  • 60 g hummus naturel

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de linzen met de hummus.

14
14

Vul de pompoenhelften met het linzenmengsel en verdeel de paddenstoelen en granaatappelpitjes erover.

15
15
  • 25 g biologische waterkers

Leg op elk bord 1 gevulde pompoenhelft en leg de helft van de waterkers eromheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.