bewaar
Pompoen gevuld met paddenstoelen
Pompoen gevuld met paddenstoelen
bewaar

Pompoen gevuld met paddenstoelen

Leuk om te serveren tijdens een diner.

45 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

verse pompoen

1

ui

2 tenen

knoflook

400 g

paddenstoelenmelange

30 g

ongezouten roomboter

1 tl

gedroogde tijm

30 g

tarwebloem

300 ml

kraanwater

1

bospaddenstoelenbouillon van tablet

20 g

verse platte peterselie

175 g

ongebrande ongezouten notenmix naturel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Leuk om te serveren tijdens een diner.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

3

Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!

Pompoen met paddenstoelen

Instructievideo - 03:29 min.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.