Linzensalade met spekjes

hoofdgerecht
2 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 1 blik linzen (400 g)
- ½ duobakje magere spekreepjes (a 250 g)
- 3 eetlepels olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 eetlepels scherpe mosterd
- 1 zak eikenbladslamelange (100 g)
- 1 eetlepel knoflookdressing (fles a 270 ml)
- 75 g extra belegen kaas (in blokjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In zeef linzen afspoelen en laten uitlekken. In wok of hapjespan spekjes in 2 el olie 2 min. bakken op matig vuur. Ui toevoegen en 3 min. meebakken. Linzen en scheutje water toevoegen en 3-4 min. verwarmen. Linzenschotel op smaak brengen met mosterd, rest van olie en zout en peper. In kom sla mengen met dressing en kaasblokjes. Sla over twee borden verdelen en linzen erop leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 22 g
- vet 42 g