bewaar
Linzensalade met kip
Linzensalade met kip
bewaar

Linzensalade met kip

Rijkgevulde salade voor elke dag

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

geschilde bospeen

2 el

arachideolie

1 tl

gemalen selderiezout

3

bosuien

2 kropjes

babyromainesla

180 g

kip naturel (blikje)

800 g

linzen in pot

3 el

hazelnootolie

Rijkgevulde salade voor elke dag

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine stukken van 1 cm. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de peen, het selderijzout en peper 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de sla fijn. Laat de kip uitlekken. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Meng de linzen, bosui, peen en sla op een schaal. Verdeel de kip erover. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met peper.

tip

combinatietipLekker met geroosterde hazelnoten en citroenparten.