bewaar
Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
bewaar

Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ansjovisfilets in olie in blik

1 teen

knoflook

15 g

verse munt

4 el

arachideolie

4

lamskoteletten

7½ g

verse tijm

3 el

vloeibare honing

1 el

natuurazijn

2 tl

Verstegen gedroogde chili ringen

600 g

geschilde bospeen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.

3

Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.

tip

combinatietipLekker met gepofte aardappel.