Ge­roos­ter­de wor­tels met ci­troen-se­sam­saus

Deze geroosterde wortels staan lekker feestelijk. Zelf opscheppen!

(8) waardeer
bijgerecht Deze geroosterde wortels staan lekker feestelijk. Zelf opscheppen! 4 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakkwastje
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels met het groene topje er nog aan in de lengte in vieren en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de harissa met de olie en bestrijk hiermee de wortels met behulp van het bakkwastje. Rooster de wortels ca. 25 min. in de oven.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil en pers de vrucht uit Meng het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) in een kommetje met de tahina en honing tot een dressing. Voeg zoveel water toe dat het mengsel de dikte krijgt van dunne yoghurt, begin met 1 el water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de wortels uit de oven en leg op een mooie platte schaal. Besprenkel met de sesam-citroendressing. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Bestrooi de wortels ermee.

Tip:

Zowel warm, lauw als koud lekker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde wortels met citroen-sesamsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de wor­tels met ci­troen-se­sam­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g geschilde bospenen

Snijd de wortels met het groene topje er nog aan in de lengte in vieren en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 tl Souq rozenharissa
  • 2 el milde olijfolie

Meng de harissa met de olie en bestrijk hiermee de wortels met behulp van het bakkwastje.

4
4

Rooster de wortels ca. 25 min. in de oven.

5
5
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil en pers de vrucht uit

6
6
  • 1 el Souq tahina
  • 1 tl vloeibare honing

Meng het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) in een kommetje met de tahina en honing tot een dressing.

7
7

Voeg zoveel water toe dat het mengsel de dikte krijgt van dunne yoghurt, begin met 1 el water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de wortels uit de oven en leg op een mooie platte schaal. Besprenkel met de sesam-citroendressing.

9
9
  • 4 takjes verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Bestrooi de wortels ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.