bewaar
Rijst-linzensalade met kip, biet en bramen
Rijst-linzensalade met kip, biet en bramen
bewaar

Rijst-linzensalade met kip, biet en bramen

Of je de kids salade kunt voorschotelen? Wél als er gegrilde kip en zoete bramen in zitten!

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

zilvervliesrijst + linzen en biet

250 g

kipfilethaasjes

4 el

traditionele olijfolie

500 g

koelvers gekookt bietje

3

bosuien

50 g

ongebrande walnoten

3 el

walnootolie

2 el

rodewijnazijn

75 g

veldsla

150 g

bramen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Of je de kids salade kunt voorschotelen? Wél als er gegrilde kip en zoete bramen in zitten!

Aan de slag

1

Kook de rijst in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes in de breedte en meng in een kom met 2 el olie. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout en gril de kip 5 min. in de grillpan. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in schuine ringetjes. Hak de walnoten grol.

4

Klop de walnootolie, rodewijnazijn en de rest van de olie tot een dressing. Meng de kip, bietjes, bosui, walnoten en sla samen met de dressing door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bramen erover.