bewaar
Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
bewaar

Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese

Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

400 g

koelverse pompoenblokjes

2 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen kaneel

75 g

ongebrande cashewnoot

800 g

linzen in blik

½ el

witte natuurazijn

200 g

cottagecheese

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, de helft van de olie, de kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.

2

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.

3

Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de rest van de olijfolie. Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartipRooster dubbel zoveel pompoen en cashewnoten en maak alvast een pompoen-notenspread. Zie recept 1194769 op de website. Bewaar afgedekt in de koelkast.