Bul­gur­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten

Van deze gezonde salade krijg je nooit genoeg.

(4) waardeer
hoofdgerecht Van deze gezonde salade krijg je nooit genoeg. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpeen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grote bloemkoolroosjes en meng met de winterpeen, kaneel, de helft van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen grof, verdeel over de groenten en rooster de laatste 5 min. mee in de oven.
  3. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Doe de cottagecheese, muntblaadjes, 1 tl limoenrasp (per 4 personen), ¼ van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de bulgur met de rest van de olie, de helft van de salade-ui en de geroosterde groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer met de muntsaus en limoenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Bulgursalade met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g winterpenen
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 el gemalen kaneel
  • 2 el traditionele olijfolie

Schil en snijd de winterpeen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grote bloemkoolroosjes en meng met de winterpeen, kaneel, de olie en peper.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 300 g bulgur

Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 50 g ongebrande amandelen

Hak de amandelen grof, verdeel over de groenten en rooster de laatste 5 min. mee in de oven.

6
6
  • 1 bosje salade-ui
  • 1 limoen

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.

7
7
  • 200 g cottagecheese
  • 7½ g verse munt
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 el water

Doe de cottagecheese, muntblaadjes, 1 tl limoenrasp (per 4 personen), de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

8
8

Breng op smaak met peper.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de bulgur met de rest van de olie, de helft van de salade-ui en de geroosterde groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer met de muntsaus en limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.