bewaar
Aardappelsalade met vinaigrette
Aardappelsalade met vinaigrette
bewaar

Aardappelsalade met vinaigrette

Door de krieltjes met de vinaigrette te mengen als ze nog warm zijn, trekken de smaken extra goed in.

10 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
10 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

6 el

zonnebloemolie

1 el

witte wijnazijn

1 tl

Franse mosterd

20 g

verse platte peterselie

3

bosuien

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Door de krieltjes met de vinaigrette te mengen als ze nog warm zijn, trekken de smaken extra goed in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Boen de krieltjes schoon, doe ze in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet in het midden van de oven en stoom in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.

2

Doe de olie, azijn en mosterd in een kommetje en klop met een garde tot vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

3

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Neem de krieltjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Halveer ze en meng ze met de peterselie, bosui, kappertjes en vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

tip

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.