Spaghetti bolognese

Waan jezelf even in Italië en kook als een Hollandse nonna spaghetti bolognese. Pasta met een heerlijke rode saus van tomaten, groenten en rundvlees. Vork erin, draaien en slurpen maar!

Spaghetti bolognese recepten

Eenvoudige spaghetti bolognese

Ingrediënten

Aantal personen

1 middelgrote ui

250 gram winterpeen

1 stengel bleekselderij

2 eetlepel milde olijfolie

25 gram ongezouten roomboter

1 eetlepel tomatenpuree

500 gram mager rundergehakt

90 ml runderbouillon

800 gram tomatenblokjes in blik

300 gram spaghetti

  1. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

  2. Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.

  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

Spaghetti bolognese maken

 

Allerhande laat je in deze video zien hoe je zelf spaghetti bolognese maakt. Spaghetti bolognese is een van de meest bekende Italiaanse gerechten ter wereld. In 1982 is het recept voor 'ragu alla bolognese', zoals de bolognesesaus in het Italiaans heet, officieel vastgelegd in de Camera di Commercio, het handelsregister van Bologna. Dit authentieke recept wordt ook grotendeels gevolgd in deze instructievideo.&...

04:19

Direct aan de slag

Meer pasta