Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.
Spaghetti bolognese
Waan jezelf even in Italië en kook als een Hollandse nonna spaghetti bolognese. Pasta met een heerlijke rode saus van tomaten, groenten en rundvlees. Vork erin, draaien en slurpen maar!
Spaghetti bolognese recepten
Eenvoudige spaghetti bolognese
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui | |
250 gram winterpeen | |
1 stengel bleekselderij | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
25 gram ongezouten roomboter | |
1 eetlepel tomatenpuree | |
500 gram mager rundergehakt | |
90 ml runderbouillon | |
800 gram tomatenblokjes in blik | |
300 gram spaghetti |
Spaghetti bolognese maken
Allerhande laat je in deze video zien hoe je zelf spaghetti bolognese maakt. Spaghetti bolognese is een van de meest bekende Italiaanse gerechten ter wereld. In 1982 is het recept voor 'ragu alla bolognese', zoals de bolognesesaus in het Italiaans heet, officieel vastgelegd in de Camera di Commercio, het handelsregister van Bologna. Dit authentieke recept wordt ook grotendeels gevolgd in deze instructievideo.&...
04:19