Azi­a­ti­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Pasta bolognese op z'n oosters. Dat is verrassend lekker.

(22) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Pasta bolognese op z'n oosters. Dat is verrassend lekker. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg wokgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Voeg de sojasaus, gembersiroop en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur de blaadjes van het basilicum.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord. Giet de pasta af en verdeel over de diepe borden. Schep de saus over de pasta en bestrooi met het basilicum en sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met extra sojasaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie

Snipper de ui en snijd knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 400 g Aziatische wokgroenten sojabonen

Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg wokgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.

3
3
  • 4 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de sojasaus, gembersiroop en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

4
4
  • 300 g spaghetti

Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Scheur de blaadjes van het basilicum.

6
6
  • 2 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin.

7
7

Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord.

8
8

Giet de pasta af en verdeel over de diepe borden. Schep de saus over de pasta en bestrooi met het basilicum en sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met extra sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.