Orzo

Orzo

Orzo-pasta (risoni) kennen de meeste mensen als gedroogde pasta in de vorm van rijstkorrels veelal gebruikt in soepen, pilav en salades.

Orzo maken: zo doe je dat

Orzo maken: zo doe je dat

  1. Snijd de kip in stukjes van ca. 1 cm en snipper de ui. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip, ui, cajunkruiden en zout 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.
  3. Voeg de tomaten, orzo en het hete water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
  4. Voeg de garnalen toe en gaar nog 5 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de pasta gaar is en roer de peterselie erdoor.
Wat is orzo?

Wat is orzo?

De letterlijke vertaling van orzo is gerst, een graansoort dat wordt gebruikt om gort te maken. In Italië heb je dan ook orzo mondo en orzo perlato (parelgort), waarbij de gerstekorrel bij de een lichter en bij de ander zwaarder geslepen wordt. Orzo-pasta dankt de naam dan ook aan de vorm van de gerstekorrel (die ook een beetje op rijstkorrels lijkt.