bewaar
Orzo met kip en garnalen
Orzo met kip en garnalen
bewaar

Orzo met kip en garnalen

Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipdijfilet

1

middelgrote ui

3 el

milde olijfolie

1½ el

cajun kruidenmix

4 stengels

bleekselderij

1

groene paprika

4

trostomaten

250 g

orzo pasta

400 ml

heet water

1

kippenbouillonblokje

225 g

AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen

7.5 g

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukjes van ca. 1 cm en snipper de ui. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip, ui, cajunkruiden en zout 5 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.

3

Voeg de tomaten, orzo en het hete water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

4

Voeg de garnalen toe en gaar nog 5 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de pasta gaar is en roer de peterselie erdoor.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzo met kip en garnalen

Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig