Pasen is hét moment voor een uitgebreid ontbijt, een relaxte brunch of een gezellig diner: vier het voorjaar met deze recepten!

Een ei hoort erbij
Pasen wordt steeds meer net als kerst een echt familiefeest. Reden genoeg om gezellig met elkaar aan tafel te gaan. Of je nu kiest voor een paasontbijt, paasbrunch of diner, een ei hoort erbij. Eieren zijn, net als de paashaas, het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven net als de lente. Het zoeken van eieren is al heel lang een traditie en komt voort uit een Germaanse traditie waarbij boeren eieren verstopten in het land om de goden gunstig te stemmen en zo voor een goede oogst te zorgen.

Maak bij het ontbijt op paasochtend een eierdopbagel met roomkaas, of
eggs benedict.
Bij de brunch kun je zowel warme als koude gerechten op tafel zetten. Allerhande geeft je heerlijke brunch recepten, wat dacht je van filotaartjes met tomaat en ricotta, soesjes met aardbeien-gemberroom en een sandwich met homemade eiersalade.

Stylingtips
Dek de ontbijttafel al de avond voor Pasen zo begint het feest meteen als iedereen wakker is! Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocoladehaas of - ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Lees meer

Re­cep­ten voor Pa­sen (668)

sorteer op
recept Haasmedaillons met maple-cider glaze

Haas­me­dail­lons met map­le-ci­der gla­ze

(14)
1 u. 15 min.
recept Havermoutcrumble met ahornsiroop en fruit

Ha­ver­mout­crum­ble met ahorn­si­roop en fruit

(23)
1 uur
recept Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes

Cher­ry­to­ma­ten­sal­sa met gra­naat­ap­pel­pit­jes

(52)
20 min.
recept Gegrilde romaine-aspergesalade

Ge­gril­de ro­mai­ne-as­per­ge­sa­la­de

(24)
30 min.
recept Hartige mini-eclairs met ricotta en basilicum

Har­ti­ge mi­ni-eclairs met ri­cot­ta en ba­si­li­cum

(11)
1 u. 30 min.
recept Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(24)
10 min.
recept Citroenkoekjes

Ci­troen­koek­jes

(73)
1 u. 5 min.
recept Omgekeerde perentaartjes

Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

(112)
1 u. 5 min.
recept Ovenschotel mediterrane groenten

Oven­scho­tel me­di­ter­ra­ne groen­ten

(86)
1 u. 10 min.
recept Hartige mini-eclairs met gerookte zalm

Har­ti­ge mi­ni-eclairs met ge­rook­te zalm

(15)
1 u. 35 min.
recept Pavlova met aardbeien en frambozen

Pav­lo­va met aard­bei­en en fram­bo­zen

(417)
2 u. 30 min.
recept Espresso met kaneelijs

Es­pres­so met ka­nee­lijs

(17)
10 min.
recept Pannenkoekjes met zoet spiegelei

Pan­nen­koek­jes met zoet spie­gel­ei

(13)
25 min.
recept Kaas-uienbreekbrood

Kaas-ui­en­breek­brood

(50)
2 u. 20 min.
recept Ham-aspergetaartje met salade

Ham-as­per­ge­taartje met sa­la­de

(26)
25 min.
recept Medaillekoekjes

Me­dail­le­koek­jes

(6)
1 u. 32 min.
recept Jamkoekjes

Jam­koek­jes

(76)
1 u. 30 min.
recept Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan

Olij­ven­brood met truf­fel­olie en par­me­zaan

(67)
30 min.
recept Frambozen-kokosblokjes

Fram­bo­zen-ko­kos­blok­jes

(60)
3 u. 10 min.
recept Frisse limoenjelly met basilicum

Fris­se li­moen­jelly met ba­si­li­cum

(52)
2 u. 20 min.
recept Eikopjes

Ei­kop­jes

(16)
40 min.
recept Meringues met mango en pistachenootjes

Me­rin­gues met man­go en pis­ta­che­noot­jes

(59)
2 u. 15 min.
recept Sandwich met bacon, sla en tomaat

Sand­wich met ba­con, sla en to­maat

(35)
10 min.
recept Paasstamppotje

Paas­stamp­pot­je

(87)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.