bewaar
Kaneelhaasjes van bladerdeeg
Kaneelhaasjes van bladerdeeg
bewaar

Kaneelhaasjes van bladerdeeg

Kaneelbroodjes maken met maar 6 ingrediënten... is een vrij makkelijk feestje zo, toch?

30 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

12 personen

270 g

vers bladerdeeg

50 g

ongezouten roomboter

2 el

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

kaneel

1 tube

Dr. Oetker decoratiestiften kleur

12

mini-meringues salted caramel

Kaneelbroodjes maken met maar 6 ingrediënten... is een vrij makkelijk feestje zo, toch?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het werkblad en halveer in de breedte.

2

Meng de boter, basterdsuiker en kaneel tot een glad mengsel. Besmeer hier het midden van 1 lap van het bladerdeeg mee, laat een rand van 1 cm aan de korte zijden vrij. Bestrijk die randen met de bakkwast met water. Leg de andere plak deeg op de plak deeg met het botermengsel.

3

Druk de met water bestreken zijkanten stevig aan met een vork. Snijd de deegplakken in de lengte in 12 repen van 1 cm breed. Pak de uiteinden van elke reep met duim en wijsvinger vast, breng de uiteinden naar elkaar toe en wikkel twee keer om elkaar heen.

4

Leg de kaneelhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de kaneelsuiker naar boven. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5

Laat de kaneelhaasjes afkoelen en spuit op elk haasje een drupje wit decoratieglazuur. Druk hierop een mini-meringue als staartje.

tip

variatietipDe mini-meringues zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een toefje slagroom of een wit paaseitje.