We love bietjes, want je kunt er alle kanten mee op! Rooster ze eens in de oven en serveer ze dan in deze vegan salade.Bietjes roosterenVerwarm de oven voor op 200 °C. Schil 1 kg rauwe bieten en snijd in dunne partjes. Schep in een ovenschaal van 20 x 30 cm om met 3 eetlepels (arachide)olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om.Noten roosterenHak ondertussen 95 g hazelnoten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.Salade makenSnijd 4 takjes dragon grof. Verdeel de 200 g misticanza-slamelange over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met 4 el balsamicoazijn en bestrooi met de hazelnoten, dragon en een halve theelepel zeezout. De misticanza is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.TIP Serveer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.TIP Rooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. TIP De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.
00:45