Kerstgroente
Kerstgroente

Kerstgroente

Met kleurrijke (winter)groenten en slimme smaakmakers maak je de lekkerste groentegerechten voor bij het kerstdiner. Fantastisch van smaak en feestelijk om te zien. Zo maak je jouw kerstmenu pas echt compleet!

Groentegerechten voor kerst

Spruitjes uit de oven met Parmezaanse kaas
Spruitjes uit de oven met Parmezaanse kaas

Spruitjes uit de oven met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 700 g geschoonde spruitjes
  • 2 el arachideolie
  • 30 g panko
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes, schep om met de olie, panko, pijnboompitten, knoflookpoeder, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, schep om en bestrooi met de kaas. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.

Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten

We love bietjes, want je kunt er alle kanten mee op! Rooster ze eens in de oven en serveer ze dan in deze vegan salade.Bietjes roosterenVerwarm de oven voor op 200 °C. Schil 1 kg rauwe bieten en snijd in dunne partjes. Schep in een ovenschaal van 20 x 30 cm om met 3 eetlepels (arachide)olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om.Noten roosterenHak ondertussen 95 g hazelnoten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.Salade makenSnijd 4 takjes dragon grof. Verdeel de 200 g misticanza-slamelange over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met 4 el balsamicoazijn en bestrooi met de hazelnoten, dragon en een halve theelepel zeezout. De misticanza is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.TIP Serveer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.TIP Rooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. TIP De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.
00:45