Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Zoek je een recept voor vegetarische lasagne? Met spinazie, ratatouille of paddenstoelen maak je heerlijke lasagne zonder vlees of vis.

Vegetarische lasagne recepten

Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g koelverse Italiaanse roerbakgroente in voordeelzak
  • 400 g vegetarische basis rulstukjes
  • 700 g pastasaus pikant
  • 12 lasagnebladen
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zachte geitenkaas 55+
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (30 x 20 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.
  3. Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.