Vegetarische lasagnes
Vegetarische lasagnes

Vegetarische lasagnes

Zoek je een recept voor vegetarische lasagne? Met spinazie, ratatouille of paddenstoelen maak je heerlijke lasagne zonder vlees of vis. Bekijk alle variaties.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

600 g

koelverse Italiaanse roerbakgroente in voordeelzak

400 g

vegetarische basis rulstukjes

700 g

pastasaus pikant

12

lasagnebladen

250 g

mascarpone

125 g

zachte geitenkaas 55+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.
  3. Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.