Ve­ga la­sag­ne bo­log­ne­se

Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!

(3) waardeer
hoofdgerecht Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten. Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
  4. Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 74 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Vega lasagne bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga la­sag­ne bo­log­ne­se

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen

Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.

3
3
  • 20 g Italiaanse kruiden
  • 3 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn.

4
4
  • 150 ml water
  • 850 g Mutti polpa in blik
  • 400 g rulstukjes

Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten.

5
5

Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7
  • 3 el milde olijfolie
  • 50 g tarwebloem

Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren.

8
8
  • 700 ml halfvolle melk

Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe.

9
9
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.

11
11

Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

12
12
  • 12 verse lasagnebladen
  • 150 g geraspte kaas voor pasta

Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, een derde van de tomatensaus en een derde van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover.

13
13

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.