Vega lasagne bolognese
Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g winterpeen
- 5 el milde olijfolie
- 20 g Italiaanse kruiden
- 3 tenen knoflook
- 150 ml water
- 850 g Mutti polpa in blik
- 400 g rulstukjes
- 50 g tarwebloem
- 700 ml halfvolle melk
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 12 verse lasagnebladen
- 150 g geraspte kaas voor pasta
Keukenspullen
- grote ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten. Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
- Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 830 kcal
- eiwit 48 g
-
koolhydraten 74 g
waarvan suikers 21 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 800 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Vega lasagne bolognese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vega lasagne bolognese
- 2 middelgrote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g winterpeen
Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
- 20 g Italiaanse kruiden
- 3 tenen knoflook
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn.
- 150 ml water
- 850 g Mutti polpa in blik
- 400 g rulstukjes
Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten.
Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 3 el milde olijfolie
- 50 g tarwebloem
Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren.
- 700 ml halfvolle melk
Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe.
- 1 tl gemalen nootmuskaat
Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
- 12 verse lasagnebladen
- 150 g geraspte kaas voor pasta
Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, een derde van de tomatensaus en een derde van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.