Vegan lasagne bolognese
De Italiaanse klassieker toveren we om tot een nieuwe vegan klassieker.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g winterpeen
- 5 el milde olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 20 g verse Italiaanse kruiden
- 125 ml AH Suid-Afrika soepele rode huiswijn
- 100 ml kraanwater
- 800 g Mutti polpa in blik
- 400 g De Vegetarische Slager rul gehackt
- 50 g tarwebloem
- 700 ml amandeldrink ongezoet
- 4 el edelgistvlokken
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 9 AH Basic lasagnevellen
- 2 trostomaten
Keukenspullen
- grote ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui, snijd de selderij en wortel in blokjes van ½ cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui, selderij en wortel 10 min. op middelhoog vuur, blijf goed omscheppen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Voeg de verse kruiden, knoflook, rode wijn, het water, de polpa en het gehakt toe aan de groenten en laat nog 30 min. met de deksel op de pan koken. Bestrooi met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de amandelmelk toe. Voeg de edelgistvlokken en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
- Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Verdeel daar ⅓ van de bolognesesaus en vervolgens ⅓ van de bechamelsaus erover herhaal totdat je 3 lagen hebt. Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar. Dek eventueel halverwege af als de tomaten te donker worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.040 mg
- vezels 19 g
Ook te zien in
Vegan lasagne bolognese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan lasagne bolognese
- 2 middelgrote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g winterpeen
Snipper de ui, snijd de selderij en wortel in blokjes van ½ cm.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, selderij en wortel 10 min. op middelhoog vuur, blijf goed omscheppen.
- 3 tenen knoflook
- 20 g verse Italiaanse kruiden
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn.
- 125 ml AH Suid-Afrika soepele rode huiswijn
- 100 ml kraanwater
- 800 g Mutti polpa in blik
- 400 g De Vegetarische Slager rul gehackt
Voeg de verse kruiden, knoflook, rode wijn, het water, de polpa en het gehakt toe aan de groenten en laat nog 30 min. met de deksel op de pan koken.
Bestrooi met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 3 el milde olijfolie
- 50 g tarwebloem
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren.
- 700 ml amandeldrink ongezoet
Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de amandelmelk toe.
- 4 el edelgistvlokken
- 1 tl gemalen nootmuskaat
Voeg de edelgistvlokken en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
- 3 AH Basic lasagnevellen
Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en verdeel de lasagnevellen erover.
- 6 AH Basic lasagnevellen
Verdeel daar ⅓ van de bolognesesaus en vervolgens ⅓ van de bechamelsaus erover herhaal totdat je 3 lagen hebt.
- 2 trostomaten
Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar. Dek eventueel halverwege af als de tomaten te donker worden.