bewaar
Vegan lasagne met aubergine en bechamel
Vegan lasagne met aubergine en bechamel
bewaar

Vegan lasagne met aubergine en bechamel

Deze vegan lasagne met aubergine en bechamel bevat lekker veel groenten. En de smaakvolle, groene touch? Dat is de verse basilicum!

35 min. bereiden
30 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3

middelgrote uien

5 el

milde olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

1 tl

kristalsuiker

15 g

verse basilicum

2

aubergines

60 g

plantenmargarine lactosevrij

50 g

patenttarwebloem

700 ml

sojadrink ongezoet

½ tl

gemalen nootmuskaat

250 g

biologische verse volkoren lasagnevellen

200 g

plantaardige rasp Italiaanse stijl

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Deze vegan lasagne met aubergine en bechamel bevat lekker veel groenten. En de smaakvolle, groene touch? Dat is de verse basilicum!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 8 min. op laag vuur. Voeg de tomaten en suiker toe en druk de tomaten met een lepel stuk. Breng aan de kook, roer door en laat 25 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Roer ⅔ van het basilicum door de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een ½ cm breed en meng met de rest van de olie. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 1-2 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Smelt de margarine in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot-ie licht begint te verkleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen, roer af en toe. Voeg al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

4

Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van het plantaardige rasp. Maak zo nog 2 lagen.

5

Bak de lasagne ca. 30 min. in de oven en garneer met de rest van het basilicum.

bereidingstipJe kunt de lasagne t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen. Bak de lasagne ca. 30 min. op 180 °C.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan lasagne met aubergine en bechamel

Deze vegan lasagne met aubergine en bechamel bevat lekker veel groenten. En de smaakvolle, groene touch? Dat is de verse basilicum!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig