bewaar
Open lasagne
Open lasagne
bewaar

Open lasagne

25 min. bereiden
20 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olie

600 g

prei

500 g

kastanjechampignons

250 g

ricotta

1 theelepel

gedroogde tijm

2

eieren

1 pak

lasagnebladen

150 g

geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • 4 vierkante ovenschoteltjes (20 x 20 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin al omscheppende de prei 6-8 minuten tot die geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Neem de prei uit de pan, verwarm de rest van de olie en bak hierin de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ricotta om met de tijm, de eieren, zout en peper. Halveer de verse vellen lasagne. Leg in elk ovenschoteltje een half velletje, schep er een laagje prei op (bewaar wat prei voor garnering) en strooi er wat kaas over. Leg er nog een velletje lasagne op, verdeel de champignons erover, strooi er nog wat kaas over en leg hierop weer een velletje lasagne. Schep er tot slot een flinke schep ricotta op en garneer met wat preiringen. Zet de schaaltjes 15-20 minuten in de oven. Serveer de lasagne in de schaaltjes of schep hem ver op borden.