La­sag­ne met ra­ta­touil­le

Deze lasagne met geitenkaas heb je in 10 minuten in de oven staan. Easy!

(388) waardeer
hoofdgerecht Deze lasagne met geitenkaas heb je in 10 minuten in de oven staan. Easy! 4 personen
3 388

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui, en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en ratatouille toe en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel er een laagje saus en de helft van de kaas over. Dek af met lasagnebladen. Maak nog twee lagen met saus en lasagnebladen. Eindig met een laagje saus. Verdeel de rest van de kaas erover. Bak de lasagne 30 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ra­ta­touil­le

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie en fruit ui en knoflook 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 800 g tomatenblokjes
  • 375 g ratatouille à la Provençale in blik

Voeg de tomatenblokjes en ratatouille toe en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 150 g Bettine Blanc geitenkaas 50+

Schep een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel er een laagje saus en de kaas over.

4
4
  • 150 g Bettine Blanc geitenkaas 50+

Dek af met lasagnebladen. Maak nog twee lagen met saus en lasagnebladen. Eindig met een laagje saus. Verdeel weer kaas erover.

5
5

Bak de lasagne 30 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.