Ovenpasta met groenten
Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano.
975 kcal
20 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
175 g
2 el
150 g
375 g
2
125 g
½ tl
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 24 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 02 - Ontdek Amerika
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
- variatietipVervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.
Ovenpasta met groenten
Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano.

hoofdgerecht
2 personen
975 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
variatietip:Vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
175 g macaroni grande
2 el traditionele olijfolie
150 g baconreepjes
375 g ratatouille à la Provençale in blik
2 tomaten
125 g mozzarella
½ tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 24 cm)




