Ovenpasta met groenten
Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 175 g macaroni grande
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g baconreepjes (bakje)
- 375 g ratatouille à la Provençale in blik
- 2 tomaten
- 125 g mozzarella
- ½ tl gedroogde oregano
Keukenspullen
- ovenschaal (18 x 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
- Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
variatietip:
Vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 975 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ovenpasta met groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenpasta met groenten
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 175 g macaroni grande
Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g baconreepjes
- 375 g ratatouille à la Provençale in blik
Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken.
Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal.
- 2 tomaten
- 125 g mozzarella
- ½ tl gedroogde oregano
Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
variatietip:
Vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.