bewaar
Penne met groene asperges
Penne met groene asperges
bewaar

Penne met groene asperges

Door de asperges te grillen, blijven ze lekker knapperig.

15 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

350 g

verse groene asperge

1 el

traditionele olijfolie

375 g

ratatouille à la Provençale in blik

250 g

romaatjes

100 g

Twijfelaar 50+ kaas

7½ g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • grillpan

Door de asperges te grillen, blijven ze lekker knapperig.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in 4 stukken. Meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de asperges 4 min. Keer halverwege.

2

Doe ondertussen de ratatouille en romaatjes in een pan en verhit 4 min. Roer af en toe en druk de romaatjes plat met de achterkant van een lepel. Giet de pasta af en vang ½ kopje kookvocht op. Doe dit bij de ratatouille. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de kaas.

3

Schep de pasta en de asperges erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de pasta met het basilicum en de kaas.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.