bewaar
Miniquiches met groene asperges en garnalen
Miniquiches met groene asperges en garnalen
bewaar

Miniquiches met groene asperges en garnalen

Deze seizoensheld verdient een saus met een gouden randje.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

8 personen

350 g

verse groene asperge

1

courgette

15 g

verse dille

2

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

40 g

mix voor aspergesaus

8 plakjes

roomboterbladerdeeg

100 g

geraspte oude kaas

100 g

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • miniquichevormpjes (Ø 10 cm)

Deze seizoensheld verdient een saus met een gouden randje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van ½ cm. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes van de dille. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, asperges, courgette en ⅔ van de dille.

2

Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat de boter achterwege. Roer de saus door het eimengsel.

3

Bekleed de miniquichevormpjes met het roomboterbladerdeeg. Verdeel het eimengsel over de vormpjes en bestrooi met geraspte oude kaas. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Meng de Hollandse garnalen met de rest van de dille. Garneer hier de quiches mee.

combinatietipLekker met een frisse groene salade.