Lentequiche met groene- & witte asperges
Het lekkerste van de lente verpakt in een hartige taart.
10 ingrediënten
Aan de slag
Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Kneed het deeg kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Rasp de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.
Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
Aspergequiche
Instructievideo - 04:44 min.
Lentequiche met groene- & witte asperges
Het lekkerste van de lente verpakt in een hartige taart.
bijgerecht
null personen
825 kcal
60 min. bereiden
45 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Kneed het deeg kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Rasp de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.
Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 tarwebloem
1 tl zout
100 g ongezouten roomboter
5 middelgrote eieren
1 el ijskoud water
500 g verse witte asperges
500 g verse groene asperges
200 g crème fraîche
150 g gruyère
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenmachine
deegroller
aluminium quichevorm (Ø 28 cm)