Lentequiche met groene- & witte asperges
bewaar
bewaar

Lentequiche met groene- & witte asperges

Het lekkerste van de lente verpakt in een hartige taart.

1 uur bereiden
45 min. oventijd
45 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Kneed het deeg kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Rasp de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.

bewaartipJe kunt de aspergequiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de quiche dan afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.

Aspergequiche

Instructievideo - 04:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lentequiche met groene- & witte asperges

Het lekkerste van de lente verpakt in een hartige taart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig