bewaar
Ovenpasta gehakt-spinazie
Ovenpasta gehakt-spinazie
bewaar

Ovenpasta gehakt-spinazie

Deze ovenpasta heb je al in 20 min. in de oven staan. De oven doet de rest.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
749waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

1 tl

kaneel

400 g

gepelde tomaten in blik

600 g

verse spinazie

125 g

mozzarella

Deze ovenpasta heb je al in 20 min. in de oven staan. De oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt en de kaneel toe en bak 5 min. Voeg de tomaten toe en plet fijn met een houten lepel. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken tot het vocht verdampt is.

3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en schep met de mozzarella door de gehakt-tomatensaus. Schep in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Ovenpasta gehakt-spinazie

Instructievideo - 01:47 min.