bewaar
Ovenpasta met gehakt en courgette
Ovenpasta met gehakt en courgette
bewaar

Ovenpasta met gehakt en courgette

Een echte kidsfavoriet: pasta uit de oven met romige mozzarella bovenop.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
416waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

courgette

3

tomaten

300 g

fusilli

2 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

450 ml

sugo basilico tomatensaus in pot

250 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Een echte kidsfavoriet: pasta uit de oven met romige mozzarella bovenop.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 2-3 min. rul. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Schep er de tomatensaus door en voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.

5

Vet de ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten-gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en de mozzarella. Bestrooi met peper en zout. Zet de pasta 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren.

tip

kookstaptipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

combinatietipLekker met frisse ijsbergsla met yoghurtdressing.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.