bewaar
Gnocchigratin met spinazie
Gnocchigratin met spinazie
bewaar

Gnocchigratin met spinazie

Ovenheerlijke gnocchi met paprika en rozijnen.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
20 min. wachten
664waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mozzarella

1

rode paprika

2 tenen

knoflook

1 kg

gnocchi

2 el

traditionele olijfolie

3 el

rozijnen

600 g

verse spinazie

450 g

sugo isolana tomatensaus in pot

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Ovenheerlijke gnocchi met paprika en rozijnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken. Kook de gnocchi in ruim water met zout in 2 min. gaar.

3

Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de rozijnen, peper en eventueel zout toe.

4

Verdeel de gnocchi met de groenten over de ovenschaal. Schenk de pastasaus erover. Leg de mozzarella erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gnocchigratin in de oven in ca. 20 min. goudbruin. Bon appétit!

tip

kookstaptipFruit voor een pittige gratin 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) met de knoflook mee.

Gnocchigratin spinazie

Instructievideo - 02:31 min.