Parelcouscous

Parelcouscous is letterlijk de grote broer van couscous: de korrels zijn namelijk groter. En net als gewone couscous is parelcouscous lekker veelzijdig. Van salade tot in soep… Wat een pareltjes!

Parelcouscous recepten

Parelcouscous maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

2 liter kraanwater

200 gram parel couscous

70 gram tomatenpuree

200 gram verse peultjes

2 courgette

295 gram zongedroogde tomaten in pot

15 gram verse munt

2 eetlepel rodewijnazijn

165 gram groene olijven met knoflook

2 eetlepel (olijf)olie

200 gram witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.

  2. Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

Parelcouscous met pesto, spekjes en spinazie

Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Ga voor makkelijk met dit eenpansgerecht dat voor het grootste deel uit parelcouscous en spekjes bestaat. Maar eigenlijk zijn er niet veel andere ingrediënten, want in totaal heb je er maar 5 nodig! Spinazie, tuinerwten en pestospread horen er ook bij. En hij is ook nog eens in 15 min. klaar. Waar wacht je nog op?

INGREDIËNTEN
300 g parelcousco...

00:21

Direct aan de slag

Naar meer couscous