Pa­rel­cous­cous met ge­pof­te knol­sel­de­rij en cham­pig­non­saus

Avondje vega? Ga voor deze gepofte knolsderij met een romig sausje.

(1) waardeer
hoofdgerecht Avondje vega? Ga voor deze gepofte knolsderij met een romig sausje. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • bakpapier
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen ondertussen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten. Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het bakkwastje met ⅓ van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Halveer de prei in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm. Doe in een vergiet en was de prei. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons samen met de prei 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verkruimel ondertussen de bouillontablet in het kokend water en roer goed tot hij is opgelost. Pel de knoflook en snijd fijn.
  3. Voeg de knoflook en boter toe aan het champignon-preimengsel en laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. tot de bloem lichtbruin begint te kleuren. Voeg de hete bouillon en slagroom toe en laat op laag vuur al roerend nog 5 min koken.
  4. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng samen met de selderij door de couscous.
  5. Neem de knolselderij uit de oven en snijd in plakken van 1½ cm. Schep de champignon-roomsaus in een schaal en leg de knolselderij erop. Serveer met de parelcouscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 17 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Parelcouscous met gepofte knolselderij en champignonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous met ge­pof­te knol­sel­de­rij en cham­pig­non­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg knolselderij

Boen ondertussen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het bakkwastje met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

4
4
  • 400 g kastanjechampignons
  • 400 g preien

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Halveer de prei in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm. Doe in een vergiet en was de prei.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons samen met de prei 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 250 ml kokend water
  • 1 teen knoflook

Verkruimel ondertussen de bouillontablet in het kokend water en roer goed tot hij is opgelost. Pel de knoflook en snijd fijn.

7
7
  • 30 g ongezouten roomboter

Voeg de knoflook en boter toe aan het champignon-preimengsel en laat de boter smelten.

8
8
  • 30 g tarwebloem

Voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. tot de bloem lichtbruin begint te kleuren.

9
9
  • 250 g verse slagroom

Voeg de hete bouillon en slagroom toe en laat op laag vuur al roerend nog 5 min koken.

10
10
  • 300 g parelcouscous

Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11
11
  • 20 g verse selderij
  • 1 rode peper

Snijd de selderij fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

12
12

Snijd het vruchtvlees fijn en meng samen met de selderij door de couscous.

13
13

Neem de knolselderij uit de oven en snijd in plakken van 1½ cm.

14
14

Schep de champignon-roomsaus in een schaal en leg de knolselderij erop. Serveer met de parelcouscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.